Dag 82: Onze vriend, Mount Cook! (van de andere kant)

Jaja, de nederlandse berg van het zuidelijk halfrond slaat weer toe! Na een verregend rustdagje was vandaag de dag dat we in fox glacier “The sights” wilden zien. Allen waren afhankelijk van de afwezigheid van enige vorm van wolkendek, dus dat beloofde wat in dit dorp waar 8 meter regen per jaar valt. Om 5:30u ging het alarm (doorgesnoozed tot 6u) want we moesten de zonsopgang meemaken vanaf Lake Matheson, 6 km fietsen en 45min wandelen verderop. Het deed een beetje pijn…. maar daar is ie dan:

 • The view of views
 • The mother of all postcards (moap)
 • Mount Cook weerspiegeld in Lake Matheson (de rechter van de twee pieken)

Mount Cook (rechts op de foto) (van de andere kant)

Bob Ross: eat your heart out!

Meer mensen kijken naar mount Cook!Natuurlijk waren we niet de enigen die dit fantastische uitzicht wilden bewonderen, maar delen is gezellig! Let vooral op de japanner met statief! Hij heeft het uitzcht volgens mij alleen maar door zijn lens gezien. Hij kwam aanlopen, schoot twee rolletjes vol, en liep weer weg! Dat noem ik nog eens genieten van het uitzicht….als je terugbent en de foto’s bekijkt ja….

Mount Cook liet zich van zijn (andere) beste kant zien! De piek links ernaast is overigens mount Tasman.

Overigens hadden we gisteravond al een klein beginnetje gemaakt met onze toeristische uitstap. We hebben een nachtelijke glow-worm walk gemaakt en dat is cool! Heel het oerwoud zit na zonsondergang vol met kleine spookachtige lichtjes, net alsof honderden beesten je aankijken uit de bosjes.

Fox glacier (vlak bij fox glacier)Na een lekker ontbijt was het tijd voor de derde (en laatste) bezienswaardigheid in Fox Glacier… jawel.. de Fox Glacier! We hebben hem bekeken vanaf een uitzichtspunt halverwege de berg, en vanaf onderaan. Erg cool allemaal. Al dat geklim, gefiets, en gewandel resulteerde in een erg sportieve tweede rustdag: 25 km fietsen en ruim 4 uur wandelen…. voor de lunch! En dat alles door fantastisch mooi regenwoud.

Inmiddels staat de zon weer hoog aan de hemel (in het noorden, nog steeds raar) en is het eigenlijk alweer te warm voor enige vorm van activiteit, dus zo gaan we bier drinken op een terrasje!

Regenwoud is trouwens echt heel cool en we hebben er in europa veel te weinig van.Misschien moeten daar eens wat EU landbouwsubsidies heen?

Regenwoud!

2 Comments

 1. remi Said,

  February 11, 2007 @ 03:00

  oeoeoeoe!!! wauw! Twee uitzichten voor de prijs van 1, supertof. Waar is de link naar de ultra high-res snelwegbillboardposter (3xwoordwaarde) versie ?

 2. jilles Said,

  February 13, 2007 @ 11:51

  Klikken op de foto levert een 2MP exemplaar op…. Als ik in NL ben is er ook nog een 8MP exemplaar te verkrijgen.

RSS feed for comments on this post