Dag 58: Fietsen totdat je (benen-bagagedrager-fietstassen)* eraf vallen.

Na onze marathon fietstocht vanaf Mount Cook (berg en dorp) hadden we blijkbaar de smaak van het fietsen eens goed te pakken! We besloten niet af te zakken naar de oostkust (ons oorspronkelijke plan) maar via de Lindis pass richting Queenstown en Fiordland national park te gaan… alles op de fiets!

De opgang naar Lindis pass. (Ingeborg is moe!)We begonnen goed, met een monstertocht van 15 km van Buscot station naar Omarama, we voelden ons nog niet helemaal fit genoeg om meteen 100 km door te trekken over de Lindis pass en zo hadden we ook meteen tijd om onze fietsen eventjes te servicen. De volgende dag was het gelukkig een stuk beter, beetje zon, veel wolken, maar gelukkg niet al te dreigende exemplaren. Met tassen vol proviand -de 85 km naar de volgende overnachting was totaal gespeend van faciliteiten voor hongerige en dorstige fietsers- gingen we op weg. Natuurlijk ging het een beetje regenen onderweg, maar niet al teveel. We hebben wel kunnen ervaren dat er heel veel te zeggen valt voor regenkleding die binnen 10 tellen aan te trekken is terwijl je met 1 hand je fiets overeind houdt. Vooral voor die dagen dat je afwisselend door een sappig (maar koud!) zomerbuitje of in de brandende zon fietst. De fietstocht was zwaar, maar onwijs mooi! Vette bonus was de 11 km rollen na de top, na 4 km had ik nog steeds niet opgeschakeld :-). Killer van de dag was de 4 km gravel aan het eind van de dag naar de Phil’s budget backpackers, overigens de duurste waar we ooit geslapen hebben buiten Wellington. Phil was een beetje een ranzig mannetje maar gelukkig waren er ook Barry, een be-baardde kiwi van 70 en Patrick, zijn be-baardde Canadese lifter van 25. Coole gasten waarmee we de dag erna nog genoten hebben van een koffietje in downtown Tarras.

The road to Lindis pass.De dag erna hoefden we maar 35 km naar Cromwell, een rustig dagje met een suf dorp aan het eind. Het was inmiddels wel warmer dan we het ooit gehad hebben in Nieuw Zeeland, bijna 30 graden!

In verband met de (verwachtte) warmte besloten we vroeg op te staan voor de laatste 65 km naar Queenstown. Het beloofde een mooie, niet al te zware tocht te worden, door de Kawarau gorge, langs de geboortebrug van het bungyjumpen. Uiteindelijk spanden de wind, de heuvels, en de kilometers die we al in onze benen hadden samen om het toch nog een vrij zware tocht te maken, maar mooi was ie wel!

Halverwege de dag bleek helaas dat het rare geluid dat ik achter me hoorde als ik over hobbels ging veroorzaakt werd door een afgebroken achterbagagedrager… Aiiii… Geloof, hoop en tie-wraps maakten hem in ieder geval weer bruikbaar tot in Queenstown, alwaar ik op zoek zou moeten naar alweer de 3e achterdrager voor deze fiets.

Niet veel later besloot de wereld achter me nogmaals rare geluiden voort te brengen nadat ik een klein bultje nam. De bron van het geluid werd meteen duidelijk toen ik links werd ingehaald door een van mijn achtertassen! Natuurlijk zat er iets hards onderin mijn tas, dus toen ik mijn tas uit de goot gevist had kon ik zo mijn kleren zien zitten door de bodem heen!

Bergen, zon, strand... wat wil je nog meer!Nu zijn we in Queenstown, extreme sports capital of the world! Het goede nieuws: Ze verkopen hier supersjieke achterdragers en de schoenmaker is bijkans gespecialiseerd in het repareren van scheuren in voorheen waterdichte tassen. Er is hier een absurde hoeveelheid meer of minder extreme activiteiten in de aanbieding: Bungyjumpen van 35 a 200 meter, skydiven, jetboaten, matchracen in een america’s-cup boot, cruisen op een oude stoomboot, canyonen, wandelen, rivier-bodyboarden, white- en blackwater raften, gloeiwormpjeskijken, Kiwi’s (de vogel) kijken, fruit plukken…. verzin het en het kan hier. Ingeborg en ik houden het op chillen op het strand, ijsjes eten, lekkere koffietjes drinken en mensen kijken op terrasjes.
*) kies wat van toepassing is

1 Comment

  1. emi Said,

    January 18, 2007 @ 09:31

    He Ibo en Jil,

    Vanuit een Nederland met stormalarm en moessonregens heel veel plezier met skydiven, boaten, racen, cruisen, canyonen, boarden, raften en gloeiwormpjeskijken. Of gewoon lekker met uitrusten :)
    Stuur geen bloemen, maar reddingsvlotten a.u.b.

RSS feed for comments on this post