Dag 53: Even better than the real thing?

Gistermiddag zijn we met de bus in Mount Cook (het dorpje) aangekomen. Het was erg bewolkt, en een beetje regenachtig, maar tijdens een korte wandeling in/om het dorpje konden we wel genieten van de imposante bergwanden die om ons heen in de wolken verdwenen… Jammer, dachten we, maar we wisten dat de weersvoorspellingen niet zo goed waren. We hadden al geluk met een beetje regen in plaats van de voorspelde onweersbuien. Mount Cook (de berg) was zeker niet te zien, verstopt als ie was achter een ondoordringbare bruidssluier van regen.

Mount Cook (het dorp) is een alpinistendorp, dit in tegenstelling tot het skidorp dat ik verwacht had. Wat betekent dat? Welnu: de locals hebben wel duurder equipment dan jij, ze zijn nog steeds beter dan jij, er is geen supermarkt (iedereen heeft blijkbaar toch poedervoedsel uit de outdoorwinkel), er is een boek bij het visitorscentre met daarin een kort stukje over iedereen die ooit de dood heeft gevonden op Mount Cook (de berg) sinds 1877 en er zijn maar twee kroegen (uiteraard wel de duurste die we ooit bezocht hebben).

De volgende ochtend werden we al vroeg wakker van alle alpinisten die voor 7 uur onderweg wilden zijn. (Gek genoeg was het om 22u al muisstil in het hostel). Langzaam kwamen we zelf ook in actie, en gelukkig wierpen we vrij snel een blik uit ons raam:

Mount Cook!

Ok… deze foto is niet uit ons raam genomen maar 25 km verderop… Dat neemt niet weg dat we vanuit ons raam zicht hadden op een strakblauwe hemel, links, rechts en recht voor ons afgezet met be-gletscherde bergen. Meteen zijn we naar het andere eind van Mount Cook (het dorp) gewandeld om Mount Cook (de berg) ook te bekijken… en hij is stoer! Een enorme piek, heel scherp sinds de helft van de top ergens in 1995 naar beneden kwam, stevig gefundeerd in een stel grote wit/blauw/grijze Gletschers afgezet tegen een strak blauwe lucht. Vet!

Mount Cook 56 km (2,5u) later.We hebben vaak omgekeken tijdens de fietstocht van de berg weg (over de bergweg haha) en onder andere bovenstaande foto gemaakt. Hoeveel mazzel we hadden met die strak blauwe hemel was rond half een te zien. Toen waren we bij de Mount Cook lookout, en was dit er nog maar van over. (Mount Cook staat ergens links van de regenbui).

1 Comment

 1. Christi Said,

  January 12, 2007 @ 09:35

  Ik ben vet fan van Mount Cook
  en van de bergweg van die berg weg
  en van blauwe hemels boven blauwe meren

  Ook voor jullie een mooi 2007 gewenst!
  Ik zit hier gewoon enorm Een Buik te zijn, in afwachting van het feit dat die verandert in Een Kind :-)

  later!
  Christi

RSS feed for comments on this post